Persberichten

Business Development Manager Plumbing, België

14/06/2021
Als Business Development Manager Plumbing ben je verantwoordelijk voor het opzetten en het beheer van de nieuwe divisie Plumbing & Drainage binnen Milwaukee Benelux. Je zorgt voor maximalisatie van omzet en winstgevendheid bij nieuwe en bestaande accounts om gestelde commerciële doelstellingen te behalen en je bent verantwoordelijk voor de verkoop en marge voor jouw regio België. In nauwe samenwerking met de General Manager ontwikkel je de nieuwe markt en laat deze groeien binnen de bestaande landelijke sales organisatie. Je draagt met trots het merk Milwaukee uit, focust je op de toepassingsmogelijkheden binnen het segment P&D en producteigenschappen van ons assortiment.

Je analyseert de activiteiten van concurrenten en geeft feedback uit de markt. Je identificeert de kansen voor bedrijfsgroei binnen de huidige en nieuwe distributiekanalen en binnen eindgebruikers en genereert samen met marketing ideeën. Je ontwikkelt prioriteiten voor productsegmenten voor groei op basis van jouw diepgaand begrip van de distributie- en eindgebruikersmarkt. Hierin focus je op de ontwikkelingen, strategie, activiteiten, planning, budgettering en marketing. Samen met je commercieel team maak je een rolverdeling en zorg je voor trainingen en verstrekking van testproducten aan dealers en eindgebruiker met als doel om je account optimaal te ondersteunen in zijn omzet- en assortimentsgroei. Je investeert veel tijd en energie in jouw klanten, stelt kritische vragen, denkt actief met hen mee en snapt wat ze nodig hebben en adviseert hen over oplossingen die wij bieden. Daarnaast houd je je actief bezig met de volgende taken:

  • Actieve bewerking van klanten en uitvoeren van je marktbewerkingsplan om groei te realiseren;
  • Beheren van een prospectportfolio en het bezoeken van bestaande en nieuwe klanten;
  • Marktontwikkelingen in kaart brengen en op basis hiervan een jaarplan voor jouw rayon ontwikkelen;
  • Wekelijks rapporteren van verkoopprognoses aan Sales Manager België;
  • Input bij het creëren en assisteren bij de implementatie van lokale campagnes;
  • Begeleiden en ondersteuning bieden aan het commercieel team van JSS en FME collega’s;
  • In samenwerking met Sales het bedrijf vertegenwoordigen op conferenties, beurzen en netwerkevenementen.

Jouw ervaring en eigenschappen:

Je hebt je bewezen commerciële ervaring en specialistische productkennis opgedaan in de Plumbing & Drainage en gereedschappen. Commercieel handelen en ondernemerschap zit in je bloed; een proactieve eigenzinnige doener die prestatiegericht werkt, nauwkeurig plant in tijd en die goed de eigen werkzaamheden kan organiseren. Je hebt durf, ziet kansen en bent creatief en oplossingsgericht, werkt zelfstandig en functioneert collegiaal in een commercieel team.

Jij kent je markt en bent in staat om nieuwe relaties aan te boren. Je communiceert oprecht, open en duidelijk en beschikt over een natuurlijk enthousiasme met doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Je hebt uitgebreide ervaring met forecast-, contract- en margebeheer en goede kennis van Microsoft Office-software. Je beschikt minimaal over een afgeronde TSO-opleiding, bijkomende vorming als preventieadviseur is een pluspunt . Je hebt een  uitstekende kennis van Nederlands, Engels en Frans en je ben woonachtig in de regio en beschik je over een geldig rijbewijs.

Wij bieden jou:

Om je een succesvolle start te bieden, volg je verschillende producttrainingen en loop je mee met collega’s gedurende de eerste periode. We zetten vol in op onze mensen: met trainingen en cursussen, maar ook met teambuilding. Jaarlijkse personeels- en teamevents en salesmeetings met overnachtingen combineren we met originele activiteiten, zoals raften en schermen.

Daarnaast bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een marktconform salaris, mooie bonusregeling, 20 vakantiedagen en 6 adv-dagen, een auto, telefoon en laptop van de zaak en faciliteiten voor een thuiswerkplek.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Steven Niamut 06 - 2940 7110

Richt je sollicitatie (inclusief C.V.) aan: Milwaukee, t.a.v. Steven Niamut, [email protected]

Milwaukee® blijft gepassioneerd ontwerpen en ontwikkelen voor haar eindgebruikers. Zij zijn de reden dat we doen wat we doen.

Wij bij Milwaukee® zijn enthousiast over het aanbieden van ons gereedschap binnen diverse sectoren. Dat is de reden waarom onze JSS'ers en productmanagementteams dagelijks met gebruikers praten. Door nauw samen te werken, kunnen we beter begrijpen wat ze doen, wat ze nodig hebben en hoe we kunnen helpen hun werk eenvoudiger, sneller en productiever te maken.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.