30 juni 2023

Met hoge snelheid naar binnen

Hoge snelheid rioolreinigingsmachine op accu voor efficiënt werken bij het reinigen en renoveren van leidingen

Onder de ongeveer 1.000 nieuwe producten die Milwaukee heeft aangekondigd voor 2023 bevinden zich tal van innovaties voor efficiënt en comfortabel werken in de W-Installatie sector. Een daarvan is de M18 HSFSM snoerloze rioolreinigingsmachine met flexibele schacht. Het apparaat wordt gebruikt voor het reinigen en renoveren van leidingen en verwijdert verstoppingen krachtig en snel in diameters van 32 tot 100 mm (1 1/4˝ tot 4") en met een maximaal bereik van 23 meter.

Als accu model op Milwaukee's M18 platform kan de machine bijzonder flexibel worden gebruikt en snel in gebruik worden genomen - zonder lang te hoeven zoeken naar de dichtstbijzijnde stroomaansluiting. Het gereedschap is uitgerust met een 8 mm as die in een kunststof behuizing draait. Een universele gereedschapshouder maakt het mogelijk om de meeste opzetkoppen aan te sluiten die op de markt verkrijgbaar zijn. Het voordeel van Milwaukee's systeem is dat een camera parallel gebruikt kan worden, waardoor maximale controle over het reinigingsproces ontstaat.

Een elektronisch voetpedaal en trommelrem, die de trommel supersnel elektronisch afremt, zorgen voor meer controle en veiligheid. De snelheid kan traploos worden ingesteld binnen een bereik van 600 tot 2.200 tpm - voor efficiënt werken onder alle omstandigheden. Een mechanische koppeling beschermt de kabel tegen schade wanneer deze vastloopt. Als de as vastloopt of blokkeert, kan deze worden losgemaakt door de draairichting om te keren. Als de as onder belasting afbreekt, kan hij zonder veel moeite weer worden aangesloten.

Met een gewicht van 29 kg is hij lichter dan andere vergelijkbare oplossingen. Op zijn 115 mm wielen en met geïntegreerde telescopische handgreep kan het apparaat goed over trappen en op oneffen terrein worden verplaatst. Een stevige frameconstructie - beschermt de technologie en verhoogt de duurzaamheid.

Zoals alle Milwaukee M18 FUEL™ gereedschappen is de nieuwe snoerloze hoge snelheid rioolreinigingsmachine uitgerust met een borstelloze motor en geavanceerde elektronica die de accu en aandrijving op elkaar afstemt voor de best mogelijke prestaties en werkduur. De M18 lithium-ion accu's met 12 Ah zorgen voor een lange werkduur. De werkduur met een 12 Ah accu is tot 60 minuten. Een ander voordeel is de integratie in het Milwaukee ONE-KEY™ systeem met de functies Tool Tracking, Tool Management en Tool Safety.

De M18 FUEL™ hogesnelheids rioolreinigingsmachine is verkrijgbaar als set met snellader en twee 12.0 Ah high output accu's (M18 HSFSM-122) of als solo versie (M18 HSFSM-0) zonder accu's en lader voor gebruikers die al in het Milwaukee M18 systeem werken. Het gereedschap en de accu's zijn volledig systeemcompatibel met Milwaukee's M18 accu-assortiment, dat momenteel meer dan 255 gereedschappen omvat.

Milwaukee biedt in eerste instantie vier standaard centrifugaalkettingen, vier hardmetalen centrifugaalkettingen en een freeskop als accessoires. In combinatie met de universele houder kunnen ook borstels en schuurpapier worden gebruikt bij het saneren van leidingen. Dit is vaak mogelijk met een dergelijk apparaat tegen lagere kosten en met aanzienlijk minder moeite dan het volledig vervangen van leidingen.

Leveringsomvang voor beide versies:

  • 1x 23 m kabel met 8 mm ontvangst
  • 1x standaard ketting 32-40 mm
  • 1x standaard ketting 50 mm
  • 1x standaard ketting 75 mm
  • 1x standaard ketting 110mm
  • 1x 500ml olie
  • 1x stelschroevendraaier

De M18 HSFSM-122 versie bevat ook twee 12,0 Ah accu's met hoog vermogen en een snellader.

Meer informatie: M18 FUEL™ Hoge Snelheid Rioolreinigingsmachine | M18 HSFSM | Milwaukee Tool BENL