16 april 2023

Milwaukee - Technologie, Trends en Innovaties

Gebruikersgerichte innovaties voor de houtbewerking sector

Met technologie, trends en innovaties weet Milwaukee professionele gebruikers te overtuigen. Het merk wekt emoties op en overtuigt met kwaliteit, prestaties en producten die in de houtbewerking weinig te wensen overlaten. Met welke praktijkgerichte probleemoplossers kunnen timmerlieden en houtbewerkers dit jaar rekenen?

Milwaukee's portfolio omvat meer dan 360 snoerloze elektrische gereedschappen op de M12, M18 en MX FUEL accuplatformen. Maar Milwaukee heeft zich ondertussen al lang ontwikkeld tot een totaalaanbieder met professionele oplossingen voor handel en industrie. Meer dan 3.000 accessoires, meer dan 1.000 handgereedschappen, opslag- en transportoplossingen, een assortiment beschermingsmiddelen en een assortiment outdoor power equipment spreken voor zich. Tot de ongeveer 1.000 nieuwe producten die Milwaukee voor 2023 heeft aangekondigd, behoren ook talrijke innovaties voor efficiënt, veilig en comfortabel werken in de houtbouw.

M18 FUEL™ 55 mm Invalzaag

De nieuwe M18 FUEL invalcirkelzaag levert krachtige en duurzame prestaties voor zaagsnedes met dezelfde voedingssnelheid als een gelijkwaardige AC cirkelzaag. De diepte-instelling heeft twee schalen (op rail/zonder rail). Deze kunnen eenvoudig worden aangepast met een druk op de knop. Een extreem vlakke beschermkap maakt vlakzagen met de muur mogelijk op een afstand van slechts 12 mm. De aanslag maakt een terugsnede van 1 mm mogelijk om splinters in gelamineerde materialen te minimaliseren. Een snijlijnvenster aan de zijkant vergemakkelijkt het zagen waarbij de voorkant van het blad zichtbaar moet zijn. Een intrekbaar spouwmes zorgt ervoor dat het spouwmes in positie blijft, zelfs bij het maken van invalzaagsneden. In combinatie met een extern afzuigsysteem (DEK26 compatibel) is een zeer efficiënte stofafzuiging mogelijk. Perfect afgestemd op het gebruik van de accu invalcirkelzaag is de nieuwe Milwaukee GR 1400 aluminium geleiderail met een lengte van 1,4 meter. Meerdere rails kunnen nauwkeurig aan elkaar worden bevestigd om het werkoppervlak te vergroten.

Meer informatie: M18 FUEL™ 55 mm Invalzaag | M18 FPS55

M18 FUEL™ 75 mm Bandschuurmachine

Het compacte ontwerp van de nieuwe 18 volt snoerloze bandschuurmachine van Milwaukee met vlakke voor- en zijrand maakt vlak schuren mogelijk. De draaigreep aan de voorkant kan zonder gereedschap worden bewogen en versteld, zodat de gebruiker een optimale schuurpositie vindt en het gereedschap veilig en nauwkeurig kan geleiden. De bandschuurmachine heeft een bandmaat van 75 x 457 mm en een bandsnelheidsbereik van 230 tot 410 m/s. Het ontstane stof wordt zeer efficiënt en tot 90% opgevangen, via de universele afzuigpoort of met de meerlaagse stofzak. Het instellen van de riemrol voor een exacte uitlijning is mogelijk zonder gereedschap, net als het verwisselen van de schuurband. LED-verlichting aan de voor- en zijkant zorgt voor een zeer goede verlichting van het werkgebied.

Meer informatie: M18 FUEL™ 75 mm Bandschuurmachine | M18 FBTS75

M12 FUEL™ Subcompacte Delta Schuurmachine

De compacte M12 FDSS deltaschuurmachine heeft een penta gevormde schuurzool voor onbelemmerde toegankelijkheid in hoeken en voor werken waar nauwkeurigheid vereist is. De meegeleverde steunzool optimaliseert het gereedschap voor profielen en contouren, waardoor de precisie en de materiaalafname worden verbeterd. Vier snelheidsstanden zorgen ervoor dat er zeer dicht op het materiaal kan worden gewerkt. De schuurbladen worden bevestigd door middel van klittenband voor een snelle wisseling tussen verschillende korrelsoorten. Lage vibraties van slechts 4,3 m/s² zorgen voor een stille en precieze geleiding en ontlasten de gebruiker. LED verlichting voor een betere zichtbaarheid van het werkgebied.

Meer informatie: M12 FUEL™ Subcompacte Delta Schuurmachine | M12 FDSS

Wil je meer informatie over de houtbwerkingsproducten van Milwaukee? Klik dan hier: Milwaukee Houtbewerking