Calculation Statement
Deze rekenmachine bepaald snel het aantal benodigde lampen om een geselecteerd verlichtingsniveau te bereiken.
 
Aanbevolen Lux-niveaus en Uniformiteitsniveaus worden geleverd door:
 
  • EN 12464-1: 2021 Verlichting van werkplekken. Binnenwerkplekken.
  • EN 12464-2: 2014 Verlichting van werkplekken. Buitenwerkplekken.
 
Alle resultaten die worden geleverd, zijn gelijk aan of hoger dan de aanbevolen minimumniveaus. Let op: bouwplaatsen zijn allemaal anders. Om zowel de invoer als de uitvoer van deze calculator te versnellen en te vereenvoudigen, is het volgende gestandaardiseerd:
 
Oppervlak reflectie waarden:
 
  • Binnen - plafond @ 10% / muren @ 10% / vloer @ 10%
  • Buiten - alle oppervlakken @ 0%
 
Obstructies: ervan uitgegaan wordt dat de bouwplaats vrij is van obstructies voor deze berekening. Obstructies kunnen schaduwen veroorzaken. Er moet voorzichtig worden omgegaan bij het plaatsen van de lampen op de bouwplaats.
 
Onderhoudsfactor: de output van alle lichtbronnen zal na verloop van tijd afnemen. LEDs zijn hierop geen uitzondering. Lichtopbrengst is ook afhankelijk van de omstandigheden op de bouwplaats. We hebben een gemiddelde MF van 0,9 genomen om deze berekening te maken.
 
Temperatuur: lichtopbrengst is afhankelijk van temperatuur. We gaan uit van een omgevingstemperatuur op de bouwplaats van 25°C.
 
Spanning: AC of DC zoals aangegeven / geselecteerd.
 
Voor zowel Uniforme als Perifere berekeningen zijn de Tower Light-koppen gericht op specifieke hoeken. Zie de onderstaande tabel voor details over hoe deze gericht zijn:
 

 
 
Powered by PLATFORM42 from 42Partners.
 
De lampen die in de calculator worden getoond, zijn allemaal getest bij de LIA (Lighting Industry Association), de grootste handelsvereniging in Europa die zich richt op de Britse verlichtingsindustrie en haar toeleveringsketen.
 
Onze geselecteerde lampen zijn getest op een LMT Type C Far Field Goniophotometer om metingen te leveren voor de luminantie-intensiteitsverdeling en de lichtstroom.